BELGICA (2015)

Een film van Felix Van Groeningen. Scenario van Arne Sierens & Felix Van Groeningen.

Belgica is de vijfde film van Felix Van Groeningen en toont de rivaliteit tussen twee broers die samen café Belgica uitbaten. Het verhaal is gebaseerd op de vader van Van Groeningen, die cafébaas was van het Gents café Charlatan, verhalen van de latere eigenaars en mensen in het uitgaansmilieu. Tom Vermeir zal gestalte geven aan de ene uitbater. Stef Aerts, die vooral bekend is van Adem, speelt zijn broer.

Het scenario werd geschreven door Arne Sierens en Van Groeningen zelf op basis van uitgbreide research en interviews. De regisseur werkte al eerder met Sierens samen aan Dagen zonder lief. Voor deze film doet Van Groeningen opnieuw beroep op een aantal trouwe kompanen zoals cameraman Ruben Impens en monteur Nico Leunen en producent Dirk Impens.

Net zoals in The Broken Circle Breakdown is er in Belgica zeer veel aandacht voor de muziek. Deze keer wordt die verzorgd door de internationaal gekende Gentenaars Stephen en David Dewaele, beter gekend als Soulwax en 2 Many DJ's, die voor een spetterende mix gaan zorgen van 20 jaar dance muziek.

Belgica is een coproductie van Menuet met Topkapi in Nederland en Pyramide Productions in Frankrijk.

Tekeningen door Guido Vrolix.

_________