KALENDERS

Compagnie Cecilia

DE BROERS GEBOERS

'Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend. Hilarisch maar ook aandoenlijk, pijnlijk maar ook hartverwarmend.'

Marnix Geboers komt uit het prison. En ‘t ziet er niet goed uit: zijn vrouw is met een andere vent, zijn jongste broer Ivan voelt zich niet goed in zijn vel en zijn vader Noël duikt na jaren afwezigheid totaal onverwachts op. Wanneer ook de nieuwe Russische vriend van hun ma zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij Marnix de stoppen door.

Twintig jaar na de eerste opvoering blijft De broers Geboers razend actueel. Sebastien Dewaele, Tom Ternest, Wouter Bruneel, Wim Willaert en Marijke Pinoy leggen in deze vintage Arne Sierens de vinger op de vicieuze cirkel waarin mensen aan de rand zo vaak belanden.

DE EXPEDITIE - GENT
12 DECEMBER tot 12 JANUARI

HEEL VLAANDEREN
VANAF 12 MAART 2019

Compagnie Cecilia

HEILIG HART

'Twee mannen en twee vrouwen zoeken hun weg op de kronkelende autostrade van het leven.'

Een nieuwe creatie van Arne Sierens met Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Anemone Valcke en Linde Carrijn.

HEEL VLAANDEREN
NAJAAR 2018

Toneel Isengrim Harelbeke

TROUWFEESTEN EN PROCESSEN, VUILE HOEREN, BEDRIEGERS, SLECHTE OUDERS, DOMME KINDERS TOT HET EINDE DER TIJDEN

'Max, Thierry, Estelle, Winitoe en Sacha komen samen in de leegstaande feestzaal “De Rialto” op uitnodiging van Yolande. Een plek waar menig strafblad werd geschreven, waar werd gedanst, gezongen, gevochten en vreemdgegaan. Zij heeft groot nieuws te melden.'

Nu ja, groot is een groot woord. Het was te verwachten, men zag het aankomen, het vet is van de soep. Maar tijdens de ontmoeting escaleert het. We krijgen inzage in hun verleden, we blikken naar hun toekomst, We zien hun huidige puinhoop. Die is triestig, grappig, ontroerend, vettig, vulgair, op het randje. Maar ze hebben hun redenen, hun uitleg, iedereen heeft zijn verhaal. Une tranche de vie. Een schelleke uit het leven. En wat voor een!

ZAAL ATHENA - KORTRIJK
9 NOVEMBER TOT 17 NOVEMBER

Toneelkring Levet Scone Wilseme

DOZEN

'Vroeger, als  ge last had van een arm of een been, dan zaagden ze dat af. Weg. Geamputeerd. Dan waart ge daar van af. Het zou fantastisch zijn, moest hetzelfde kunnen met herinneringen.'

In een regie van Lydia Leys met Jasmien Jossart, Bastiaan Dumont, Laura Billen, Kristel Verheyden, Nadia Antonis, René Hermans en Liane Jacobs.

ZAAL PACEM - WILSELE
16 TOT 24 NOVEMBER

Compagnie Cecilia

DE SOLDAAT-FACTEUR EN RACHEL

'Veel schrikwekkender dan onze vijanden tasten onze beschermers de wortels van onze gelukzaligheid aan en verstoren haar voor ons en onze nakomelingen'
Uber die Soldatenehen, Jacob Michaël Lenz

Gebaseerd op dagboeken, interviews en brieven, getuigen een man en een vrouw om beurt hoe pijnlijk ze de eerste wereldoorlog zijn doorgekomen. Hij heet Louis en was facteur aan het front. Zij heet Rachel en was femme de ménage bij een militair.

Exact 100 jaar na de Grote Oorlog brengen Sebastien Dewaele en Ilse De Koe samen met een dertigkoppig koor nog eenmaal deze aangrijpende klassieker van Arne Sierens .

DE EXPEDITIE - GENT
11 - 12 NOVEMBER

Kunst en Vreugd Hooglede

MEISKES EN JONGENS

'Drie jongens bij het zwembad, twee meiskes komen spelen. Er lijkt geen vuiltje aan de drukkend hete zomerlucht totdat zij er is, Tania!'

De acteurs van Kunst en Vreugd zoeken de grenzen van humor en tragiek op en verleggen die graag voor u. Niet geschikt voor zuurpruimen of tere zieltjes.

ZAAL DE GULDEN ZONNE - HOOGLEDE
24 NOVEMBER TOT 2 DECEMBER


Theater Rostune Damme

TROUWFEESTEN EN PROCESSEN, VUILE HOEREN, BEDRIEGERS, SLECHTE OUDERS, DOMME KINDERS TOT HET EINDE DER TIJDEN


CULTUURFABRIEK SIJSELE
9 TOT 23 FEBRUARI 2019

Toneelgezelschap Tryater Friesland (NL)

TROUWFEESTEN EN PROCESSEN, VUILE HOEREN, BEDRIEGERS, SLECHTE OUDERS, DOMME KINDERS TOT HET EINDE DER TIJDEN

'Deze klassieker van Arne Sierens in het Fries! Geregisseerd door Tamara Schoppert.'

Tryater is het meest veelzijdige theatergezelschap van Friesland én het oudste gezelschap van Nederland.

APRIL EN MEI 2019

Staltheater Oelegem

MARTINO

'Een zeer populaire komedie van Arne Sierens.'

In een regie van Jan Proost met Freya Mariën, Dirk Lynen, Guy Leyssens, Paul Mercelis, Lien Casteels en Jesse Op De beeck.

JOZEF SIMONSKRING - RANST
27 APRIL TOT 25 MEI 2019