SCOOP

OBI WIL EEN BEROEMD FOTOGRAAF WORDEN!

Obi is elf en woont alleen bij zijn moeder, en die is dan nog vaak niet thuis. Hij snoept graag, is wat dik maar wil voor alles een beroemd fotograaf worden. Hoe begin je daar aan?
'Je moet een scoop halen,' legt zijn oom hem uit. Maar hoe doe je dat?
Obi richt zijn lens op een huis dat in brand staat. Later 's nachts op een kussend koppel, met zijn nieuwe flash. Als de gefotografeerde jongen dat niet ziet zitten, krijgt Obi, die niet snel genoeg kan weglopen, een klap op zijn gezicht. Misschien is fotograferen niets voor hem... Of toch?

'Scoop is een ontzettend lief maar ook boeiend verhaal waarin de wereld van een lusteloze tiener die tot een kereltje met pit uitgroeit, centraal staat. Het is een realistisch verhaal over dromen waar maken en jezelf leren in te passen in het leven van elke dag.' ( iedereenleest.be - André Oyen )

'Dat Arne Sierens zijn vaste scenograaf Guido Vrolix onder de arm genomen heeft als tekenaar is een heel goede zet geweest. De tekeningen van Vrolix zijn verre van stereotiep maar heel innemend en kleurrijk. We werden er instant vrolijk van. Met grote kleurvlakken en zonder afgetekende gezichten (enkel zwarte vlakken) kan je als lezer met je eigen fantasie nog invulling geven aan de personages. De tekeningen zijn als het ware een aanzet. Soms vullen ze enkel een hoekje van de pagina, soms twee volle bladzijden, maar verhaal en beeldverhaal zijn mooi in evenwicht. Naast het leuke verhaal heeft Sierens ook enkele educatieve elementen ingebouwd. De jeugdige lezer zal al snel te weten komen wat een scoop is, hoe het kikkerperspectief eruit ziet en waar de term paparazzi vandaan komt. Het sluipt er zomaar in, zonder al te belerend te klinken. Het volkse en het anekdotische dat de theaterstukken van Sierens zo kenmerkt, is ook in zijn boeken terug te vinden. Geen rozengeur en maneschijn, maar verhalen uit het leven. Combineer dat met de prikkelende tekeningen van Vrolix en je weet welk jeugdboek je onder de kerstboom kunt leggen.'( Cutting Edge - Julie Van Oost )

Een jeugdboek van
ARNE SIERENS (tekst)
& GUIDO VROLIX (tekeningen)
111 pagina's
ISBN 978-1-63102-280-7

_________